ЧІА

Март 1, 2025
 

1. Вступ Насіння чіа (Salvia hispanica L.), що походить з Мексики, останніми роками набуло значної популярності завдяки своїм винятковим поживним властивостям. Воно є багатим джерелом вітамінів групи В, кальцію, калію, цинку та міді, а також містить велику кількість клітковини та білків. Олія, що отримується з насіння чіа, є особливо цінним...

В Інтернеті, нажаль, превалюють рекомендації по вживанню цільного насіння чіа. Цільне насіння покрите оболонкою, що міцно захищає вміст насіння від засвоєння в організмі людини. Замочування насіння також є недостатнім фактором для його повноцінного засвоєння. В цьому випадку повноцінно буде засвоєна тільки розчинна клітковина. Більш детально це...

body { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; line-height: 1.6; padding: 20px; background: #f9f9f9; color: #333; } h1, h2, h3, h4, h5, h6 { /* Added headings to ensure they inherit body font by default if not overridden by specific h2 style */ font-family: inherit; } h2 {color:...

Аналіз досліджень щодо покращення врожайності та якості насіння чіа (Salvia hispanica L.) 1. Вступ Чіа (Salvia hispanica L.) набуває все більшого глобального значення як поживний харчовий продукт, відомий своїм багатим вмістом омега-3 жирних кислот, клітковини та білка. Зростаючий попит на чіа як на «суперфуд» та її...

 Ця інформація допоможе спеціалістам різного профілю приймати рішення пов’язані з вирощуванням чіа на Україні. Північна Америка 1. США Площа та обсяги виробництва : близько 7 000 т насіння щороку; потенційно придатні землі — 1 000 000 га ( doi.org/10.3390/agronomy12071651 ). Площа вирощування: близько 1 млн га...

Комментарии

Сообщения не найдены

Написать отзыв