Чай амарантовий зелений Ультра
Фіточай амарантовий зелений Ультра ми заготовляємо з амаранту молочної стиглості, який самі вирощуємо за екотехнологіями. Це унікальний лікувально-профілактичний напій з приємним смаком, широким спектром дії на організм і лікувальним ефектом, рекомендований для щоденного вживання.
Опис амарантового чаю зеленого
Хімічний склад амарантового чаю зеленого
Корисні і лікувальні властивості чаю амаранта зеленого
Амарантовий чай зелений рекомендується вживати
Як приготувати амарантовий чай зелений
Протипоказання до застосування чаю амаранта
- Чай із листя та суцвіть екологічно чистого амаранту сорту Ультра останнього врожаю.
- Амарантовий чай зелений фасований у пакети дой-пак розміром 100х170мм по 20г та розміром 130х200мм по 40г.
- Чаю вагою 40г вистачає для приготування приблизно 40 порцій напою.
- Амарантовий чай зелений має оригінальний приємний аромат і смак, який дозволяє використовувати його як у поєднанні з іншими фіто чаями, так і самостійно.
- Амарантовий чай зелений дуже багатий на корисні речовини.
- Зелена маса амаранту містить до 20% високоякісного та легко засвоюваного білка, холін, стероїди, вітаміни A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, C, D і E (вітамін Е в рідкісній токотрієнольній формі, яка в 40-50 разів ефективніша за традиційну токоферольну форму), токофероли, пантотенову кислоту, сквален, мікроелементи заліза, марганцю, міді, селену та цинку, макроелементи калію, кальцію, магнію, натрію і фосфору.
- Листя амаранту є джерелом каротинів. Вміст каротиноїдів, зокрема каротину і зооксантина, коливається від 46 до 90мг на 100г сухої ваги. Максимального вмісту каротиноїди досягають у період цвітіння.
- Листя амаранту містить до 3% рутина, що дозволяє розглядати листкову частину рослини як джерело вітаміну Р. Рутин і продукт його гідролізу, кверцетин, застосовують як лікувальний засіб при різних геморагічних проявах, гіпертонічній хворобі, при променевих ураженнях, а також як антиоксидант.
- Листя амаранту містить до 10% кальцію і використовується як біогенний кальцій і антацидний засіб.
- Є чудовим поживним середовищем для біфідо- і лактобактерій, сприяючи посиленню імунітету. Всесвітньо відомий український учений та лікар професор Філіппов Ю.А. встановив особливо сильний ріст біфідобактерій - від 10 до 100 разів за 2 тижні вживання чаю.
- Постачає організму цінні поживні та біологічно активні речовини й антиоксиданти;
- Мамам, що годують грудьми для покращення лактації;
- Як їжа для біфідо- і лактобактерій, що сприяє ефективному відновленню мікрофлори кишечника після лікування медикаментами, при дисбактеріозах, діареях, запорах і диспепсії (нудота, печія);
- Для підвищення рівня гемоглобіну завдяки високому вмісту заліза;
- Для відновлення порушень у роботі ендокринної системи та обміні речовин (анемія, авітаміноз, ожиріння, цукровий діабет, зоб);
- Антибактеріальна та протигрибкова дія чаю ефективно покращує мікрофлору рота і дозволяє використовувати чай для зовнішнього застосування при запаленнях шкіри та слизових оболонок. Також використовується для промивання очей при кон'юнктивіті.
- При лікуванні серцево-судинної, травної та сечостатевої систем, захворювань печінки та нирок;
- Для лікування запальних захворювань дихальної системи (бронхіт, ларингіт, плеврит, пневмонія, грип та інші інфекції);
- Для профілактики онкологічних захворювань;
- Має легкий знеболювальний ефект для зменшення болю в кістках і суглобах при остеохондрозі, артрозі, артриті;
- При фригідності та імпотенції. Підвищує лібідо.
- 1 чайну ложку чаю на склянку окропу настоювати 10-20 хвилин.
- Для кращого лікувального ефекту вживати без цукру за 20-30 хвилин до їжі. За бажанням додати мед, лимон або заварювати разом з іншими трав’яними зборами.
- Чай амаранта можна також вживати без термічної обробки, замочуючи його у перших стравах або воді.
- Через кожні 2 місяці вживання амарантового чаю рекомендується робити 7-денну перерву.
- Період загострення холециститу, панкреатиту, жовчнокам’яної та сечокам’яної хвороб;
- Індивідуальна непереносимість.